Σχεδιαστής της εβδομάδας – Εικονογράφος Handlettering Olga Zakharova

Μια συναρπαστική βόλτα στον κόσμο της Olga Zakharova
Γνωρίζετε εμάς και την εμμονή μας για το σχεδιασμό τυπογραφίας. Γιατί λοιπόν να μην εμβαθύνουμε βαθύτερα σε αυτόν τον κόσμο, με τη βοήθεια ενός πολύ ταλαντούχου εικονογράφου, ο οποίος έπεσε στο μάτι μας ενώ περιηγείστε στην πολύ επινοητική δημιουργική αγορά. Εάν γνωρίζετε το επίπεδο ποιότητας στον ιστότοπο, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσετε.
Λοιπόν, αγαπήσαμε την Olga Zakharova τόσο πολύ που θέλαμε να μάθουμε πολύ περισσότερα για το πώς δημιουργεί τέτοιες γοητευτικές γραμματοσειρές, που φαίνεται να συνδυάζονται αβίαστα με το περίπλοκο υπόβαθρο που επιλέγει για καθένα από αυτά. Όπως αναμενόταν, υπάρχει πολλή δουλειά και αφοσίωση πίσω από κάθε εικόνα και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι κάτι που δεν γνωρίζουν όλοι πώς να κυριαρχήσουν. Αλλά η Όλγα είναι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που μετατρέπουν τις λεπτομέρειες σε πραγματική τέχνη. Διαβάστε τη συνέντευξη και δείτε τι υποδεικνύουμε;
OANA: Πείτε μας πολλά περισσότερα για την τέχνη και το σχεδιασμό σας. Τι σε έκανε να γίνεις σχεδιαστής;
Όλγα: Πραγματικά ποτέ δεν σχεδίαζα να γίνω σχεδιαστής ή εικονογράφος. Μου άρεσε να ζωγραφίζω όταν ήμουν παιδί, αλλά ποτέ δεν έμαθα πώς να το κάνω κατάλληλα και πάντα πίστευα ότι δεν είμαι αρκετά καλός σε αυτό. Έτσι επέλεξα ένα διαφορετικό μονοπάτι – έγινα δημοσιογράφος, εργάστηκα για αρκετά χρόνια ως αθλητικός δημοσιογράφος σε μία από τις παλαιότερες αθλητικές εφημερίδες στη Ρωσία. Τότε αποφάσισα να αλλάξω το επάγγελμα, πήρα το δεύτερο δίπλωμά μου και έγινα ψυχολόγος. Αλλά τότε ο σύζυγός μου και εγώ αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τη Ρωσία και πήγαμε να ζήσουν στην Ταϊλάνδη – ήταν δύσκολο να συνεχίσουμε αυτό που έκανα πριν, επειδή και οι δύο ειδικότητες απαιτούν τη ρωσική γλώσσα να μιλήσει. Εκείνη την εποχή συναντήσαμε μερικούς ανθρώπους που κέρδισαν χρήματα δημιουργώντας εικονογραφήσεις για τοποθεσίες μικροσφαιριδίων. Νόμιζα ότι δεν θα βλάψει να δοκιμάσει, να διαβάσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις απεικονίσεις των φορέων στον ιστό, να ανοίξει εικονογράφος και να δημιουργήσει 10 φορείς για μια εξέταση. Το πέρασα από το πρώτο πάτημα και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου.

Μετά από αυτό πέρασα εκατοντάδες ώρες μαθαίνοντας για το σχεδιασμό, την απεικόνιση, τα λογότυπα, το χρώμα, τα σχήματα, – γενικά όλα όσα συνδέονται με κάποιο τρόπο με τις εικαστικές τέχνες στο διαδίκτυο. Πιστεύω ότι η εκπαίδευση είναι μια δια βίου διαδικασία, οπότε προσπαθώ να μάθω όσο μπορώ όποτε έχω την ευκαιρία. Και νομίζω ότι εξακολουθώ να γίνω σχεδιαστής.

Oana: Πώς ή πότε αρχίσατε να απεικονίζετε σε επαγγελματικό επίπεδο;
Olga: Περίπου δύο χρόνια πριν, όταν άρχισα να εργάζομαι όχι μόνο για ιστότοπους microstock, αλλά για ιδιωτικούς πελάτες και επιχειρήσεις.
Oana: Από πού προέρχεται η έμπνευσή σας;
Όλγα: Για μένα η έμπνευση είναι με κάποιο τρόπο παρόμοια με την αγάπη – είναι ένα περίεργο είδος χημείας που είναι τόσο δύσκολο να περιγράψει και ταυτόχρονα τόσο εύκολο να αισθανθεί όταν είναι εκεί. Έχει απολύτως κάτι να κάνει με πάθος, επιθυμία να μιλήσει μέσα από το σχέδιο ή το σχεδιασμό, πιστεύοντας στις ικανότητές σας. Και, φυσικά, το καλό καπουτσίνο βοηθά επίσης.

Oana: Πώς θα περιγράφατε το στυλ σας;
Όλγα: Οργανικά, με αρμονικές σχέσεις μεταξύ αρνητικού χώρου και αντικειμένων και λίγο χιούμορ.
Oana: Ποια εργαλεία χρησιμοποιείτε; Πηγαίνετε 100% ψηφιακό ή υπάρχει χαρτί;
Olga: Το «εργαλείο μου» αποτελείται από μηχανικό μολύβι, στυλό μελάνης (διαφορετικά μεγέθη), γόμα, ελαφρύ τραπέζι, σαρωτή, δισκίο Wacom Pen & Pencil, MacBook. Επίσης χρησιμοποιώ το κανονικό χαρτί «ποιότητας εκτυπωτή». Ταξιδεύω πολύ, οπότε τείνω να έχω μόνο πράγματα που χρησιμοποιώ πραγματικά.
Ξεκινώ πάντα με ένα σκίτσο χαρτιού. Τα πρώτα σκίτσα μικρογραφιών γίνονται κανονικά με στυλό μελάνης (οπότε δεν θα αισθανθώ την παρόρμηση προς το δικαίωμα σε κάθε γραμμή), τότε περνάω στην καθαρότερη έκδοση που κάνω με ένα μηχανικό μολύβι, από ό, τι κάνω μελάνη και μόνο μετά από αυτό σαρώνω το. Θα έλεγα ότι ξοδεύω το 50% του αναλογικού χρόνου. Για μένα είναι πολύ πιο εύκολο να διορθώσετε πολλά πράγματα σε χαρτί. Πρόσφατα έχω μοιραστεί τη διαδικασία μου στο blog του ιστότοπού μου.

Oana: Υπάρχει κάτι που αποφεύγετε συγκεκριμένα τη χρήση στις εικονογραφήσεις σας;
Όλγα: Σχεδίαση ανθρώπων. Μπορώ να το κάνω αυτό, αλλά δεν είμαι ποτέ πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Πριν ήμουν αυτοσυνείδητος γι ‘αυτό και μάλιστα ήθελα να πάω σε κάποιες τάξεις «ανατομίας», αλλά τότε συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που μπορώ να σχεδιάσω και να απολαύσω ταυτόχρονα, που δεν κάνω Δεν χρειάζεται να περάσω αυτή τη φορά προσπαθώντας να μάθω τι δεν μου αρέσει.

Oana: Ποια ήταν η πιο δύσκολη δουλειά/εικονογράφηση στην οποία έχετε εργαστεί ποτέ;
Όλγα: Πιθανώς η πρώτη μου δουλειά που έκανα για έναν πελάτη. Ο ίδιος ο σχεδιασμός δεν ήταν τόσο σκληρός – ήταν ένα infographic για μια εταιρεία ταξί που προορίζονταν να δείξουν στους επενδυτές να προσελκύσουν πολύ περισσότερα χρήματα. Αλλά ο πελάτης έκανε τη ζωή μου μια ζωντανή κόλαση για κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ήταν ένα καταπληκτικό μάθημα: Μην συμφωνείτε ποτέ να συνεργαστείτε με έναν πελάτη, αν από την αρχή αισθάνεστε ότι δεν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα (και πιθανότατα όχι στο ίδιο βιβλίο, κόλαση, βρίσκεστε στη διαφορετική βιβλιοθήκη !). Όλα προορίζονταν να γίνουν «χθες», κάθε φορά που θα του έδειχνα ένα σχέδιο που θα έλεγε κάτι σαν «αυτό είναι υπέροχο, αλλά πρέπει να αλλάξουμε (τεράστιος κατάλογος διορθώσεων που θα ακολουθήσουν)».
ΤεχνικέςCal-Wise Μια από τις πιο δύσκολες εικονογραφήσεις που έκανα ήταν ένας χάρτης του Παρισιού. Ήθελα να σχεδιάσω τα πάντα με το χέρι, οπότε έπρεπε να τα κάνω όλα σε συγκεκριμένη κλίμακα και έτσι έπρεπε να χρησιμοποιήσω λίγα χαρτιά A4. Επίσης, ήθελα να διατηρήσω ένα ορισμένο επίπεδο «κατοχής» σε όλη την εικόνα και είναι δύσκολο να επιτευχθεί όταν φροντίζετε χάρτες, επειδή θα έχετε πάντα πολλά από τα ενδιαφέροντα αντικείμενα σε ένα μέρος και κανένα από αυτά σε άλλους . Αλλά μόλις έδωσα τον εαυτό μου δημιουργική άδεια και άρχισα να λαμβάνω τολμηρές αποφάσεις σχετικά με τα μέρη που θα σχεδιάζω και τα οποία θα παραλείψω, πήγε υπέροχα. Η δημιουργία χαρτών είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάθη μου και θα ήθελα πολύ να το συνεχίσω.
Oana: Οποιοσδήποτε σχεδιαστές γραφικών θαυμάζετε;
Όλγα: Αν τα ονομάσω όλα αυτά θα ήταν ένας σημαντικός κατάλογος, οπότε θα ονομάσω μερικά. Von Glitschka – Έχω πάντα θαυμάσει το χιούμορ του και την προσωπικότητά του που έρχεται μέσα από όλες τις εικονογραφήσεις του. Ο Steve Simpson – καταπληκτικός επαγγελματίας, αγαπά πώς χρησιμοποιεί το χώρο, τις υφές, τα χρώματα, μπορώ να κοιτάξω τις εικονογραφήσεις του για ώρες. Mary Kate McDevitt – Εξαιρετικός καλλιτέχνης επιστολών, ο οποίος καταφέρνει να αναμειγνύει διαφορετικά στυλ σε μια εικόνα πολύ καλά. Ο Linzie Hunter, ο οποίος κάνει καταπληκτικά και πολύ περίπλοκα κομμάτια γραπτών, χρησιμοποιήθηκε πολύ με σύνεση της υφής και του χρώματος.
OANA: Οποιεσδήποτε λέξεις συστάσεων για οποιοδήποτε άτομο μόλις ξεκινούν ως εικονογράφος/γραφίστας;
Μην τρομοκρατηθείτε για να είστε διαφορετικοί. Προσπαθήστε να αισθανθείτε κάτι όταν δημιουργείτε εικονογραφήσεις ή σχέδια – ο κόσμος έχει ήδη πολλά κενά πράγματα, μην δημιουργείτε περισσότερα. Προσπαθήστε να βάλετε τα συναισθήματά σας σε αυτό που κάνετε και θα σας κάνει καλύτερο. Πρακτική κάθε μέρα και μοιραστείτε την εργασία σας, ακόμη και αν δεν είστε 100% ευχαριστημένοι με αυτό – η εικόνα δεν αφορά την τελειότητα, πρόκειται για ανάπτυξη και διαδικασία. πίστεψε στον εαυτό σου. Αν δεν το κάνετε – βρείτε κάποιον που θα το κάνει, κάθε καλλιτέχνης χρειάζεται ένα σύστημα υποστήριξης, δεν θα γίνω ποιος είμαι και δεν θα είμαι εκεί που είμαι χωρίς τον σύζυγό μου, που μου λέει πάντα ότι μπορώ να κάνω τίποτα αν εγώ πραγματικά θέλω να. Μπορείτε επίσης να κάνετε οτιδήποτε, πιστεύω πραγματικά σε αυτό.

0/5 (0 κριτικές)

Author: aouly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *