Πόσο πολλές ημέρες διακοπών έχετε κάθε χρόνο;

Δεν νομίζω ότι είχαμε αυτή τη συζήτηση σε λίγα χρόνια, οπότε ας συζητήσουμε: τι έρχεται με τη δουλειά σας “ο χρόνος διακοπών”; Τι συμβαίνει αν δεν αφιερώσετε χρόνο; Πόσος χρόνος έχετε απογειωθεί τα τελευταία χρόνια, ως ποσοστό από αυτό που είστε επιλέξιμοι; (Εάν η εταιρεία σας επιτρέπει απομακρυσμένη εργασία, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι έχουν τα ίδια πακέτα/προσδοκίες για διακοπές ως εργαζόμενοι στο γραφείο;)
Έχω δει τέσσερα κύρια είδη ημερών διακοπών που δόθηκαν από εταιρείες:
Κερδίστε τον χρόνο διακοπών σας: Πρέπει να εργαστείτε για να κερδίσετε το χρόνο διακοπών σας. Σε ένα μικρότερο γραφείο, μια νεότερη μίσθωση μπορεί να απαγορευτεί να κάνει σημαντικές διακοπές, ειδικά γύρω από τις διακοπές, καθώς πολύ πιο ανώτερα μέλη παίρνουν την πρώτη επιλογή όταν θα πάρουν χρόνο μακριά. Οι ημέρες άρρωστων μπορεί να “αναμειγνύουν” λίγο με διακοπές. (Μόλις είδα κάποιον tweeting για το πώς είχε δουλέψει σε μια ζημιά ημέρες κατ ‘ευθείαν προσπαθώντας να “σώσει” για την άδεια μητρότητας. Whee …)
Χρησιμοποιήστε το ή χάστε το: Η εταιρεία σας μπορεί να σας δώσει έναν ορισμένο αριθμό ημερών για διακοπές – και αν δεν το χρησιμοποιήσετε, θα το χάσετε. Από την εμπειρία μου, τα άτομα με αυτά τα πακέτα είναι εκείνοι που παίρνουν τις διακοπές περισσότερο, ακόμα κι αν είναι απλώς ξεκούραστες παραμονές, επειδή είναι μέρος της εταιρικής κουλτούρας που ο καθένας παίρνει αυτόν τον αριθμό ημερών μακριά.
Κυψέψιμο κατά τη διάρκεια των διακοπών: Ορισμένες εταιρείες χορηγούν έναν καθορισμένο αριθμό ημερών διακοπών, και αυτές οι ημέρες διακοπών μπορούν να κυλήσουν από το ένα έτος στο επόμενο, αν δεν χρησιμοποιηθούν. Αυτό μπορεί να είναι ιδανικό σε μια κατάσταση όπως μια πανδημία, όπου τα ταξίδια μπορεί να είναι σκληρά – αλλά και αν θέλετε να τράπεζα τις ημέρες σας, είτε για ένα μεγάλο ταξίδι (μήνα του μέλιτος!) Είτε για να επεκτείνετε μια περιορισμένη άδεια μητρότητας, ειδικά με μια μικρή εταιρεία όπου Το FMLA δεν ισχύει.
“Απεριόριστες” Ημέρες διακοπών: Αυτά τα οφέλη φαίνονται σαν να είναι φανταστικά στην αρχή γιατί, woohoo, απεριόριστες διακοπές! Αλλά από την εμπειρία μου πολλοί άνθρωποι σε αυτές τις δουλειές παίρνουν λιγότερες διακοπές από άτομα με περιορισμένες ημέρες διακοπών. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει για μερικούς λόγους, το μεγαλύτερο από τα οποία αφορά την εταιρική κουλτούρα – χωρίς τη νοοτροπία “να το χρησιμοποιήσετε ή να το χάσετε”, πολλοί άνθρωποι απλά δεν κάνουν διακοπές. (Από την άλλη πλευρά, γνωρίζω έναν φίλο ενός φίλου που είναι ο κορυφαίος εκτελεστικός σε μια εγκατάσταση υγειονομικής περίθαλψης που έχει πάρει πιθανώς 10 εβδομάδες διακοπών μεταξύ Ιανουαρίου 2021 και τώρα … οπότε αν μπορείτε πραγματικά να το πάρετε, καλό για εσάς!) Αν εσείς Έχετε απεριόριστες ημέρες διακοπών, θα ήθελα πολύ να ακούσω πώς πολλοί από εσάς παίρνετε και τι “λογικός αριθμός ημερών διακοπών” είναι (ανεπίσημα) μεταξύ των συναδέλφων σας.

Ας συζητήσουμε λοιπόν, οι αναγνώστες: Πώς μοιάζουν τα οφέλη των διακοπών σας; Το γραφείο ή η ομάδα σας έχουν κανόνες (γραπτά ή αλλιώς) για το ποιος μπορεί να πάει σε διακοπές σε ποια ώρα; Τέλος, πόσα διακοπές έχετε πάρει τα τελευταία χρόνια (και πόσο σκοπεύετε να αναλάβετε τους επόμενους 12 μήνες περίπου);
Φωτογραφία απόθεμα μέσω του stencil.

Author: aouly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *